Búvár oktatóink

szoveg

Kiss Károly Zoltán
(kkz@buvar-abc.hu)

PADI búvár oktató
OWSI-277855


Amikor én gyerek voltam, az nem tegnap volt. A tévében két csatorna közül lehetett választani, és hétfőn még nem volt adás! Akkor még az extrém sportok (búvárkodás, szörf, ejtőernyőzés stb.) elérhetetlennek számítottak. Én pedig minden szombat délután a tévé előtt ültem és Cousteau kapitány filmjeit néztem a tenger alatti világról, a búvárkodás szépségéről.

Elképzeltem, hogy egyszer majd én is lemerülhetek a korallzátonyok, hajóroncsok, a nagy kékség világába. Vonzott a búvárkodás. Azért vagyok most itt, mert megvalósítottam az álmomat, a búvárkodás lett a hobbim. Az álmomat, hogy lemerüljek, majd azt, hogy egyre mélyebbre merüljek. Azért lettem PADI búvároktató, mert biztos vagyok benne, hogy vannak még olyanok akiknek ez az álma, akiket ugyan úgy csábít a búvárkodás. Tarts velem, és megmutatom, hogyan valósítsd meg őket.

szoveg

Molnár Zsolt
(zsolt@buvar-abc.hu)

PADI búvár oktató
OWSI-277931

Az én mottóm az, hogy legyen az a munkád, ami a hobbid, és egy percet sem kell dolgoznod életedben. Akkor legyen ez a búvárkodás. Alapvetően abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a világ számos pontján élhettem már. És, hogy mi a közös Dél-Afrikában, Miamiban, vagy Egyiptomban? Az hogy itt a vízi sportok a tengerparti élet a hétköznapokat jelenti, ezzel együtt a búvárkodás is. Gyerekkorom óta szörfölök, és mint mindenkinek nekem is gyakran került a fejem a víz alá. Egy szép napon úgy gondoltam, mi lenne, ha ott is maradna? 13 évesen kezdtem búvárkodás rejtelmeit feltérképezni a PADI rendszerében, és az elmúlt bő egy évtizedben annyi tapasztalatot halmoztam fel, amennyit szívesen tovább ad az ember.

Na persze nem csak azért vagyok búvároktató, hogy másokat taníthassak, hanem, hogy közben én magam is merülhessek, hisz a búvárkodás lett az életem nagy szerelme (az egyik). Meglátod egész más olyan emberrel a búvárkodás csodáit felfedezni, megtanulni, aki szereti amit csinál, mint olyannal, aki csak a munkáját végzi.Mi is az a PADI? Miért jó a PADI rendszerében megismerni a búvárkodás szépségeit?

A PADI nem más, mint a világon legelterjedtebb, és legelfogadottabb búvár képző és minősítő rendszer. Milliónyi búvár, és ezernyi oktató őrangyala, a búvárkodás igazi úttörője. Segít eljutni oda, ahova tartasz, vagy megmondja, meddig mehetsz el a tudásoddal búvárkodás közben.

A PADI képzéseinek alapelve a teljesítményalapú tanulás. Itt nincs bukás, vagy pótvizsga. Addig gyakorolsz oktatóddal, amíg el nem éred a kívánt szintet. Éppen ezért helyez nagy hangsúlyt és szigorú feltételeket a PADI az oktatóképzésre. A professzionális szakmai képzettség mellett olyan kulcskompetenciákkal is rendelkezünk, mint empátia, türelem, és végtelen segítőkészség.

Talán éppen ezért választják évről évre a legtöbben a PADI képzéseit a búvárkodás elsajátítására, hiszen tudják ez nem csak tanít, véd is.

A búvárkodás rövid története »