Búvár tanfolyamok


Fülöp szigeteki búvárkaland
2018.01.26-02.10

szoveg

2018-ban az egzotikus és gyönyörű Fülöp szigetekre indulunk. Az a búvár(és akár családja), aki velünk tart olyan élmények részese mint találkozás a világ legnagyobb halával a cetcápával, pihenés fehér homokos partszakaszokon, roncsmerülés, és számtalan további látnivaló.
Ezekről bővebben kaphat mindenki tájékoztatást részletes programtervünkből.


Tarts velünk erre a kéthetes túrára, egy percet sem fogsz pihenni, de egy pillanatot sem elfelejteni.

 

 

szoveg


A Fülöp-szigetek független, demokratikus állam Délkelet-Ázsiában. Fővárosa Manila. Szigetállam: 7107(!) szigetet foglal magába, ebből mindössze 800 lakott. Az ország Dél- és Délkelet-Ázsia államai közül az egyetlen döntően keresztény vallású állam, de  tájegységenként eltérő vallásúak között különbözőek a szokások. Legnagyobb különbség főleg a falvakban és a muzulmán többség által lakott helyeken jelentkezik. Ha velük létesítünk kapcsolatot, ajánlatos ügyelni az eltérő társadalmi szokásokra, étrendi tilalmakra és a nők szerepére.

 

 

 


Gasztronómia
A gasztronómiában igencsak megjelenik az amerikai hatás, ugyanis mindenfelé találhatunk gyors-éttermeket. A választék igencsak bő, és nem csupán McDonald's és BurgerKing található itt, hanem például a helyi szájízre specializálódott Fülöp-szigeteki Jollibee is, vagy a kínai ízeket preferáló ChowKing. Utcai árusokkal is gyakran szembetalálkozhatunk, akiktől mindenféle egzotikus finomságot vehetünk. Ilyen például a grillezett/sült banán, vagy az úgynevezett „balut penoy”, ami tulajdonképpen főtt kacsatojás. Különlegessége az, hogy a tojás belsejében a kacsamagzat már kifejlődőben van, amikor elkészítik, így fogyasztáskor a kiskacsát a tojás közepében találjuk. Igen népszerű a lila fagyi fogyasztása, ami attól különleges, hogy nem mesterséges ételszínezéket tartalmaz, hanem az „ube” nevű burgonyaszerű növénytől kapja élénk, jellegzetes színét. Nagy számban fogyasztanak rizs-, illetve tésztaféléket (például pancit). Népszerű ételek még a tengeri élőlényekből készített fogások (hal, rák, garnélarák szósz). A citrom és a lime Fülöp-szigeteki megfelelője a calamansi. Előszeretettel ízesítik vele ételeiket, szószaikat, italaikat is. A Fülöp-szigetek a legnagyobb sörfogyasztó országok közé tartozik. Kifejezetten büszkék hazai sörmárkáikra (Red Horse, San Miguel), amiket mi is meg fogunk kóstolni a Fülöp szigeteki búvár túra során.

 

 

 

Részletes program »

Árak, jelentkezési feltételek »

« Részletes program ( letölthető pdf )

JELENTKEZEM »