Búvár tanfolyamok

 

 

Kuba - Mexico 2019. fenruár 23 -március 12-13.

 

1. nap (2019.02.23.): Érkezés Havannába a délutáni órákban, transfer a szállásra, szobák elfoglalása, welcome parti „R – vitaminnal”

2. nap (2019.02.24.): Havanna

Reggeli 8:30 , 9.30 körül jönnek értünk indulás legkésőbb 10:00 kor. Előszőr az Ovarost „ Habana Vieja“ nézzük meg- óriás kavalkádban sétálunk végig itt minden utcácska, minden ház érdekesség.
Minden sarkon találni fényképezni valót ;-) Havannát 1519 ben alapitották Kuba első 7 varosával együtt.


Amiket biztosan megnezünk: Plaza de Armas, Templete, Festung Real Force Castle, Palast San Fransisco de Asis, Kathedrals Platz- természetesen a Katedrálisba be is megyünk. Meglátogatjuk az eredeti állapotára restaurált Presidenten Wagoggons ( 1910). Az egyik tetőteraszon trópikus frissitővel felvértezzük magunkat miközben egy csodás panoráma fotót készithetünk a varosról a tetők tetejéről ;-) Később végig sétálunk a hires bevásárló utcákon: Calle Obispo es Calle O`Reilly közben elsétalunk a hires Hemingway Bar Bodegita del Medio előtt ( ahol mi magyarok természetesen kipróbáljuk Hemingway egyik kedvenc italát a Mojito-t majd elérkezünk a szintén nem kevésbé hires kézműves piacra. Ebédünket egy helyi étteremben szolgálják majd fel ( az italokat mindenki maga kell rendezze az egész út során).

 

 

szoveg
szoveg
szoveg

 

Délutan ( csak nekünk) összeszedik a legjobb állapotban levö oldtimereket, azokkal folytatjuk a városnézést: : Cementerio Colon ( latin amerika 2. legnagyobb temetöője) itt vegig megyünk a több mint 100.000 márvány sirhely között mialatt idegenvezetőnk elmeséli a “ múzeum-temető” titkait.

A túránk utolsó negyedében ellátogatunk a PLATZ der Revolution- ra ( Függetlenség tere) itt látható a szabadság szobor és a késő Art Deco stilusban keszült Obelisk. Innen tartotta Fidel Castro hirhedt beszédeit a néphez, innen befolyásolta a világpolitikát… (itt egy lift-tel fel lehet menni a szobor fejébe- ha éppen nyitva találjuk ) ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a városra.
További látnivalók e napon: Finca von Ernest Hemingway, San Fransisco de Paula faluba- ahol az 50-es evekben hires emberekkel találkozott es ünnepelt. Ezt a tulajdont ( Finca la vijia) a Nobel dij ból vásárolta. A valamikori házat teljes berendezésével együtt ma a kubai Hemingway múzeumként tekinthetjük meg.


Innen ellátogatunk Cojimar nevü halászfaluba ez volt Hemingway egyik kedvenc tartózkodási helye, az itt töltött idökböl származott ihlete alapjan irta meg a Nobel Dijat elnyert: Öreg halász es a tengert.
Itt a róla elnevezett bárban megállunk egy ( két) kuba libre-re ( italok saját költségre), mialatt időzünk további erdekességeket mesél .
Innen a Playas del Este mellett ( ez a helyiek nyaraló paradicsoma) eljutunk Casablanca- ba ahol az impozáns Krisztus szobrot csodálhatjuk meg. Diktátor Battista felesége épittette a Rio-I Corcovadoi szobor mására.


A nap végén elmegyünk megnézni  Jose Fuster mozaik utcáját-mely Gaudi ra emlékeztet ;-) majd Sybone következik, mely városrészt Havanna Beverly Hills- ének neveznek.Szállás: Casa Particular

 

 

Következő oldal »

A túra teljes anyaga letölthető PDF.ben itt »

 

JELENTKEZEM »